Si Google Minte Cateodata

Cand vine vorba de SEO nu putem sa credem tot ce auzim in stanga si in dreapta. Pana si Google minte deci putem sa avem certitudinea aceasta si despre oameni care spun diverse lucruri. In optimizare trebuie neaparat sa ne documentam, sa analizam, sa ne adaptam si sa verificam orice informatie primita, oricat de mica ar fi aceasta.

Referitor la minciunile Google, va dau un exemplu. Google o sa va spuna ca daca aveti erori 404 pe site, este normal. Nu trebuie sa va fie teama pentru ca celelalte pagini nu vor avea de suferit. Orice om care stie SEO cat de cat bine o sa spuna:

No, pe bune?

Cand sunt prea multe erori 404 care apar, inseamna practic ca ceva este in neregula. Acele pagini au fost indexate candva, cumva, de obicei printr-un sitemap. In momentul in care s-a facut o retea interioara de link-uri, aceasta va suferi daca foarte multe pagini au eroare 404. Google ne spune ca nu se va intampla nimic dar din cauza aportului „piramidei” site-ului din punct de vedere on-page SEO, cand procentajul de 404 e prea mare, automat site-ul va scadea in SERP.

Daca ai un site si ai problema asta cu erori 404 in Google Webmaster Tools, o sa dai search tot pe Google si o sa vezi ce spune motorul de cautare. Daca il crezi orbeste, o sa te trezesti cu probleme si nu o sa intelegi de ce apar.

Nu credeti orbeste orice declaratie facuta de Google. Compania nu este tocmai fair-play tocmai pentru ca are o putere atat de mare. O sa minta sau nu o sa comenteze.

Cel mai bun exemplu este rescrierea algoritmului, Google Hummingbird. Aceasta a intrat in vigoare in urma cu vreo luna dar declaratia oficiala a venit doar in urma cu cateva zile. Specialistul SEO ancorat in realitate stia ca ceva s-a intamplat. El spunea ca s-a schimbat ceva si deja testa sa vada ce trebuie facut. Google tacea sau mintea ca nu s-a shimbat nimic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s