Al-Qaeda Si-a Deschis Cont De Twitter – Oare Exista Si Altele?

In urma cu aproximativ 5 zile Al-Qaeda si-a tras cont de Twitter, @shomokhalislam. Twitter l-a inchis in urma cu cateva ore (undeva duminica dupa ora americana) datorita articolelor scrise de diverse publicatii. Cam asta este pe scurt, in cazul in care nu va intereseaza prea mult subiectul.

Contul @shomokhalislam avea doar cateva tweeturi, sub 50 si suspendarea a venit la putin timp dupa ce Twitter a fost in silenzio stampa si a fost acuzat ca nu a facut nimic.

Contul ar fi ramas live daca nu incepea sa posteze update-uri legate de atacuri facute de grupul terorist, rapoarte referitoare la morti si chiar justificari ale atacurilor. In cazul in care va intrebati, majoritatea din lista de followers erau oameni curiosi si jurnalisti.

Un exemplu de tweet postat:

„Atacul a omorat peste 17 oameni si a ranit 35 la o prima estimare si se asteapta sa fie mai multi… Sursa Fratele Fadil Abu Maaz Kouhati”

Problema este ca social media a crescut si este momentan folosit de astfel de grupari teroriste pentru a pastra legatura cu membri si chiar pentru a recruta. Este ceva la care ne asteptam cu totii. Daca Vaticanul are prezenta media puternica, este clar ca multe alte grupari au. Singura diferenta este ca respectivele conturi pe retele sociale sunt cu siguranta private si protejate cat de mult se poate.

Internetul evolueaza si o face intr-un ritm foarte alert. Probabil sunt deja sute de prezente online. Mai multe despre acest cont Twitter, unul care nu era chiar 100% legat de Al Qaeda dar clar in legatura cu ea, gasiti la sursele de mai jos:

Related articles

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s